Sudije spremne za novu sezonu
05.10.2021

Sudije su pokazale veoma visok nivo spremnosti pred novu sezonu, pokazao je seminar koji je održan u Podgorici.

Svih 60 sudija, od kojih 11 novih, je prošlo sva testiranja.

Na seminaru je predavanje održao Davorin Nakić – šef sudijskog odjeljenja u FIBA, čije je predavanje bilo propraćeno i od strane naših FIBA sudija. 

Nakić je održao predavanje o najznačajnijim temama, kao što su kontrola šuta, nesportska greška, prekršaj koraka, simuliranje faulova, kao i unaprjeđenje timskog rada, čime je sudijama približio kako da suđenje podignu na viši nivo. 

Selektor seniorske muške reprezentacije Boško Radović održao je predavanje na temu komunikacija trenera i sudije i prenio svoje iskustvo na tom polju.

Takođe, novina ove godine je i predavanje psiohologa Nikole Mijuškovića koji je svoje predavanje posvetio psihološkoj pripremi sudija za novu sezonu. 

Predsjednik Sudijske komisije KSCG i FIBA instruktor Zoran Šutulović održao je predavanje na temu pripreme za novu sezonu i pokazao najzanimljivije klipove iz protekle sezone u kojima su naše sudije aktivno učestvovale.

Prije početka seminara, u subotu je upriličena i mala svečanost na kojoj je dugogodišnjem predsjedniku Sudijske komisije KSCG i bivšem sudiji Veselinu Begoviću uručena zahvalnica za veoma uspješan rad. 

Proces akvizicije novih sudija se nastavlja, svi zainteresovani mogu se javiti kancelariji KSCG mejlom na: kscg@t-com.me ili na broj telefona: 020/664-256.