Dobar rad, mnogo energije i vjera u uspjeh
09.11.2021

Crnogorske košarkašice su optimistične pred početak kvalifikacija za Eurobasket. Crnogorke su kompletirale redove i nastavile sa pripremama za duel sa Rusijom.

"Novi ciklus, a želje iste. Naravno svi želimo da se plasiramo na Eurobasket i održimo kontinuitet plasmana na to veliko takmičenje", kazala je Sofija Živaljević.

Dobro poznato je da će naš sastav u novi ciklus ući dodatno podmlađen. To međutim ne mora da znači da nećemo imati čime da odgovorimo rivalima, kaže Jovana Pašić.

"Podmlađen tim, ali ja uvijek kažem da energija i borba krase mlad tim i to je sve što nam treba uz ovakav stručan rad, mislim da to može biti prava stvar", ističe članica rumunskog Sepsija.

Pet mjeseci je prošlo od Eurobasketa, a mečevi u Valensiji bile su i posljednje okupljanje za naše djevojke. Raduju se što su ponovo zajedno.

"Uvijek željni reprezentacije, stvarno je lijepo biti ovdje sa djevojkama i igrati za svoju državu, tako da je suvišno komentarisati koliko smo srećni i koliko se radujemo svakom okupljanje", ističe Pašić.

Rusija je prvi rival i ujedno favorit grupe. FIBA eksperti smatraju da Rusija neće doživjeti nijedan poraz u ovim kvalifikacijama, ali naglašavaju da za Mariju Vadjejevu i saigračice prvi meč u Podgorici će biti najveći test.

"Rusija je velesila sa izvanrednim igračima koji igraju na najvišem evropskom nivou. Želimo da damo maksimum u tom meču, sigurno ga ne čekamo sa željom da izgubimo. Oni jesu favoriti, ali mi se sigurno nećemo predati tako lako", obećava Živaljević.

Ruskinje su na Eurobasketu ostale na dva poena do polufinala.

"Rusija je izuzetno jaka i velika ekipa, za poštovanje. U tu utakmicu ulazimo sa željom da damo sve od sebe i da se borimo, naravno ukoliko budemo mogli da iznenadimo zašto da ne, igramo kod kuće. Kasnije smo optimisti i za duel sa Austrijom", vjeruje Jovana.

U našem taboru su optimisti da će biti među ekipama koje će nastupati na Eurobasketu. Da mogu dalje iz grupe sa Rusijom, Austrijom i Danskom.

"Izazov za nas su ove kvalifikacije i nema razloga da ne budemo optimisti. Crna Gora je od nezavisnosti igrala na svim Eurobasketima, tako da imamo neko iskustvo i kontinuitet i nadam se da ćemo tako i nastaviti", zaključuje Pašić.

Meč sa Rusijom je u četvrtak od 18:30h u Bemaks areni. Duel protiv Austrije je u nedjelju.