Sutjeska želi pobjedu u Tivtu, Teodo se nada iznenađenju
19.11.2021

Pobjedama Podgorice i SC Derbija počelo je peto kolo košarkaške I A MCKL.

foto: Miko Đuričić

Večeras se igra duel Milenijum - Lovćen 1947, a sjutra su na programu dva meča.

Od 18 sati Danilovgrad će dočekati Ibar, dok je dva sata kasnije derbi između Teoda i Sutjeske.

Tivćani poslije četiri meča imaju samo pobjedu, ali kada se uzme u obzir da su imali najteži mogući raspored i sem meča sa Primorjem, duele protiv učesnika regionalnih takmičenja, onda to nije iznenađenje.

Utisak je da su zaslužili i više jer su pobijedili Podgoricu, a u neizvjesnim završnicama poraženi su od SC Derbija i Lovćena 1947.

Sada ih čeka duel protiv Sutjeske, a to što igraju kod kuće pokušaće da iskoriste sjutra.

"Ne treba tu biti mnogo pameti da se vidi da je Sutjeska favorit, pošto su višestruko jači od nas, igraju viši rang, imaju veći budžet. Ipak igramo na našem terenu gdje smo pobijedili Podgoricu i to nam daje mogućnost da probamo da uradimo nešto više, daćemo sve od sebe da dođemo do iznenađenja", poručio je trener Teoda Dejan Jevtić.

Sutjeska je odigrala samo tri meča u kojima je prvo upisala poraz od SC Derbija, onda ostvarila vrlo važnu pobjedu na Cetinju, zatim slavila i protiv Danilovgrada.

Nikšićane čeka odgođeni meč sa Ibrom, a sa pobjedničkom ambicijom se spremaju za duel sa Teodom.

"Prije svega treba reći da Teodo spada u onu grupu ekipa koje imaju ozbiljnu aspiraciju kad je domaći šampionat u pitanju. Pokazali su te ambicije posljednjih godina kada se trude da se priključe onoj grupi timova koje se bore za učešće u ABA 2 ligi čiji su nekad bili članovi. I ove godine imaju jako dobar tim koji ima dosta iskustva i kvaliteta. Čeka nas utakmica sa puno iskušenja, na kojoj ćemo pokušati da se još bolje spremimo za sve izazove koji nas čekaju. Želimo pobjedu", jasan je trener Velimir Gašić.

Dva tima imaju izuzetne procente šuta u dosadašnjem dijelu sezone. Tivćani za tri timski pucaju za tri poena 42,1 odsto, a Sutjeska je takođe izuzetna sa 40,9 odsto.

Sa druge strane skromna realizacija slobodnih bacanja posebno je problem za Tivćane.

Ubacili su tek svaki drugi "penal". Nikšićani su nešto bolji i timski bacanja pretvaraju u 62,7 odsto slučajeva.

Sutjeska znatno više poena postiže iz timskih akcija, imaju 23 asistencije po meču, a Teodo je u tom dijelu slabiji sa 15 podijeljenih pasova po meču.