Selektor Radović: Funkcionišem sa izvrsnom grupom momaka, da odigramo dvije dobre utakmice
23.11.2021

Naši košarkaši žele da pruže maksimum u prvom kvalifikacionom prozoru za Svjetsko prvenstvo.

Poslije svih problema svjesni su da neće biti lako ni protiv Francuza ni protiv Portugalaca.

foto: Iva Mandić

Pored toga što je sastav umnogome promijenjen u odnosu na očekivani, veliki problem će biti i to što ćemo na Francuze gotovo bez treninga.

Samo dva u punom sastavu biće odrađena u Podgorici još jedan u Francuskoj nakon dugačkog puta.

"Prije sedam dana smo imali jedan sastav na koji smo računali, a već prije dva dana je to već neki drugi sastav. Najlakše je sad kukati. Ne možemo da kukamo", istakao je selektor Radović na konferenciji za novinare i nastavio:

"Čekaju nas utakmice sa Francuskom i Portugalom na startu kvalifikacija. Nismo mi bili u boljoj situaciji ranije, bili smo u sličnoj ljetos kad smo igrali vrlo značajne pretkvalifikacije protiv, takođe, nimalo bezopasnih ekipa, Islanda i Danske. Sličan je sastav kao ljetos, fali dosta igrača. Ali, na nama je da prvo sa Francuskom, a poslije sa Portugalom odigramo dvije dobre i muške utakmice."

U prvom dijelu kvalifikacija naša selekcija odigraće šest mečeva, tri selekcije idu dalje, pa je svaki duel od izuzetne važnosti.

"Svaka pobjeda u ovim kvalifikacijama je veoma značajna, obje utakmice ćemo igrati kao da smo u najjačem sastavu. Naša obaveza je da to radimo maksimalno, da imamo dobar odnos i da to bude onako kako se dogovorimo. Kao i ljetos, i sad funkcionišem sa jednom izvrsnom grupom momaka, koji dolaze i, stvarno, pošteno rade svoj posao za reprezentaciju."

Vladimir Mihailović i Nemanja Radović povratnici su u nacionalni tim. Bek Mornara kaže da mu neće predstavljati problem da se adaptira.

"Ima mladih, novih momaka, ali je ekipa manje-više stara, pogotovo stručni štab. To su sve ljudi koji su tu dugi niz godina. Osjećaj je, stvarno, lijep, drago mi je što sam u mogućnosti da pomognem koliko god je to moguće", rekao je Mihailović.

Mihailović kaže da će ekipa uraditi sve da na pravi način odradi ova dva meča.

"Imali smo peh sa našim trenutno najboljim igračem, Bojanom Dubljevićem, koji zbog povrede neće biti, i sigurno će nam mnogo faliti, jer smo računali na njega. Ali, trudićemo se, pogotovo, protiv favorizovane Francuske da odigramo što bolji meč i vidimo šta možemo da uradimo. Protiv Portugala očekujem da na domaćem terenu izborimo pobjedu", dodao je Mihailović.

Naša selekcija sjutra putuje za Francusku, preko Beograda i Pariza do konačnog odredišta Poa. 

Meč je u petak od 20:30h.