Sve spremno za All star, treneri i igrači jedva čekaju događaj
27.12.2021

Košarkaški savez Crne Gore uz podršku sponzora "IDEA" i "Mtel" spremio je pravi košarkaški spektakl.

Najbolji košarkaši i košarkašice koji nastupaju u Crnoj Gori, u svim uzrastima, igraće mečeve svih zvijezda u Bemax areni.

U utorak su planirani dueli:

10.00 - Mini Basket djevojčice

12.00 - Mini Basket dječaci

14.00 - Djevojčice 2008. i 2009. godište

16.30 - Djevojčice 2005. 2006. 2007. godište

19.00 - Djevojke - 2004. i starije

U srijedu će se igrati mečevi isključivo u muškoj konkurenciji:

10.00 -  Mlađi pioniri - U13

12.00 -  Pioniri - U15

14.00 - Kadeti - U17

16.30 - Juniori - U19

19.00 - Seniori

"KSCG je ove godine u saradnji sa tradicionalnim partnerima i sponzorima IDEA-om i MTEL-om, odlučio da na jednom mjestu na kraju uspješne godine, okupi gotovo sve najbolje što u košarkaškoj Crnoj Gori postoji. Igraće svi uzrasti u muškoj i ženskoj konkurenciji, program će se održati u dva dana. Planiramo da ovaj događaj bude tradicionalan, ove godine je krenuo kao pilot projekat, a vjerujem da ćemo iduće kada budemo imali više vremena i prostora i organizacionih mogućnosti to biti podignuto na još viši nivo", istakao je generalni sekretar saveza Darko Ivanović.

Poseban spektakl biće utakmica košarkaša seniora, na kojoj će nastupati domaći igrači iz skoro svih klubova, predvođenih ABA ligašima.

"Ta akcija zaslužuje svaku pohvalu, to je lijep primjer kako da se svi košarkaški radnici okupe na jednom mjestu. Te All star utakmice su napravljene zbog prave atmosfere, da damo svi sebi oduška na kraju sezone, da uđemo u jednu utakmicu bez ikakvog pritiska", istakao je trener Mornara Barsko zlato Mihailo Pavićević.

"Interesantna inicijativa da se igrači i treneri okupe u tom prazničnom duhu, da se zabavimo i pružimo neki vid košarkaške zabave", naglasio je bek Barana i reprezentativac Vladimir Mihailović.

Ekipe će sa klupe predvoditi najbolji treneri u zemlji, a sudiće naše najbolje sudije. Za najmlađe učesnike pripremljena su i iznenađenja.

Publika će moći da prisustvuje događaju uz poštovanje svih mjera. Ulaz u dvoranu biće dozvoljen samo onima koji imaju nacionalnu kovid potvrdu, a maksimalno će biti ispunjeno 30 odsto kapaciteta Bemax arene.