Juniori u pogonu, želja je opstanak u A diviziji
20.06.2022

Muška juniorska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Selektor Vaso Milović na raspolaganju će imati 18 košarkaša, a veći dio priprema biće odrađen u Tivtu.

"Ciljevi su vezani za opstanak u A diviziji, ali će biti izuzetno teško zato što je konkurencija vrlo jaka. Izdvojio bih tu rivale iz grupe pošto su tu Italija, Litvanija i Hrvatska. Imamo u planu šest pripremnih utakmica. Prvo protiv U20 reprezentacije Kosova, u Makedoniji ćemo igrati turnir sa domaćinom, Grčkom i Bugarskom. Na kraju ćemo igrati protiv Mađara dva meča u gostima", kaže selektor Milović.

Na spisku za pripreme su: 

Amar Hot
Petar Minić
Amar Ličina
Vladimir Sudar
Lazar Mirotić
Petar Radonjić
Igor Joković
Nikola Ratknić
Boško Janković
Nikola Glendža
Milorad Brajović
Krsto Dubljević
Filip Bošković
Jakša Pejović
Aleksa Lekić
Čedomir Žižić
Vanja Vojinović
Bodin Šaranović.

"Tu su momci 2004. i 2005. godište i realno ne možemo znati koji su dometi ovog tima, jer ovi momci još nijesu imali nijedno zvanično takmičenje zbog kovida. FIBA nije organizovala Evropska prvenstva u prethodne dvije godine, pa je iz tog ugla ova selekcija nepoznanica. Naravno daćemo sve od sebe da ih što bolje spremimo i da se pokažemo u što boljem svjetlu", ističe selektor.

Miloviću će u radu pomagati treneri Ivan Jelenić i Predrag Radović, kondicioni trener Luka Rakić i fizioterapeut Dražen Lukolić. 

"Baš velika čast za mene, mnogo mi znači poziv da budem selektor. Uz to je i odgovornost i ja se nadam da ću opravdati očekivanja i ispuniti ciljeve KSCG", zaključio je Milović.

Evropsko prvenstvo igra se u Izmiru od 30. jula do 7. avgusta.