Poraz na startu od V. Britanije
28.07.2018

Naša U18 reprezentacija poražena je na startu Evropskog prvenstva u Letoniji.

Crna Gora je u prvom kolu grupe D izgubila od Velike Britanije 87:78.

Britanci su uspjeli brzom igrom da dođu do startnog trijumfa, iako su naši dugo parirali.

Meč smo otvorili sa četiri vezana poena, ali smo onda ušli u brz tempo koji je više odgovarao Britancima. Rival nas je nekoliko puta iznenadio presingom, tako da je brzo stigao do prednosti, međutim naši su držali priključak.

Poslije deset minuta bilo je 21:17 za Britance, nakon čega je Crna Gora na krilima Drobnjaka napravila sjajan parcijal. Naši su napravili seriju 10:1 stigli do prednosti 27:22, imali i šut za plus osam, ali nakon promašaja, opet je došlo vrijeme da rival uđe u seriju.

Rastrčani Sulejman je bio najveći problem i baš je on najzaslužniji za to što je i nakon 20 minuta prednost bila za Veliku Britaniju - 42:36.

Start treće četvrtine je donio odlične minute naših, pa je poslije pet minuta nastavka naš tim stigao do prednosti 52:51. Nažalost se nastavila igra u serijama, koja je rivalu omogućila da u posljednji period stigne do velike prednost 69:60.

Nekako je uvijek uvod u četvrtinu pripadao našem timu, pa nije izuzetak bio ni start posljednjeg perioda. Odlična četiri minuta, parcijal 12:5 i naši su ponovo bili tu na samo dva minusa.

Kvili je tada počeo da pogađa, Sulejman mu se pridružio, Britanija je napravila seriju 13:4 i riješila pitanje pobjednika.

Nikola Žižić je bio sjajan u našem timu sa 20 poena, 14 skokova i tri assitencije. Drobnjak je uz 17 poena podijelio i devet asistencija, 14 poena ubacio je Tomašević, 10 Kljajić, osam Obradović.

Kod pobjednika 26 poena Sulejmana, 19 je dodao Kvili, 11 Okros.

Izabranici Boška Radovića sjutra igraju protiv Litvanije od 15:15h.