Nesrećan poraz od Srbije, sa četvrte pozicije u osminu finala
31.07.2018

Naša U18 reprezentacija sa tri poraza je završila prvu fazu Evropskog prvensta i sa četvrtog mjesta ide u osminu finala.

Crna Gore je na kraju poslije produžetka izgubila od Srbije 97:95, a momci su opet odligrali odlično, međutim u završnici ovaj put je falilo i sreće pošto je Srbija nadoknadila sedam razlike (83:76) u posljednjih 50 sekundi.

Islamović je pogodio trojku u posljednjim trenucima za produžetak, nakon što su naši momci u dva navrata promašili po bacanje pa je razlika ostala u okviru jednog posjeda - 84:81.

U dodatnih pet minuta igralo se koš za koš, a naši su imali šansu da se ode u novi produžetak međutim nije realizovan napad.

Crnogorci su tokom većeg dijela kontrolisali igru i rezultat. Nakon sjajne napadačke prve četvrtine stvorili su pet poena prednosti 32:27, da bi do odmora to uvećli na 49:39.

Trojkom na startu drugog dijela odlijepili smo se na 12 poena razlike, međutim Srbija je do kraja četvrtine prišla na minus 3.

Posljednja četvrtina donijela je i deset razlika 72:62, zatim i tih pomenutih 83:76 u posljednjem minutu, ali je uslijedio preokret.

Najefikasniji u našem timu bio je Bojan Tomašević sa 23 poena, a pratili su ga Jovan Kljajić i Igor Drobnjak sa 19, te Danilo Brnović sa 11 i Nikola Žižić sa 10 poena.

U selekciji Srbije Pecarski je bio najbolji sa 28 koševa.

Naša selekcija je nakon trećeg poraza na četvrtom mjestu u grupi završila prvu fazu. U osmini finala čeka najveći mogući izazov, selekcija Španije, koja igra izuzetno u Letoniji.