logo

Košarkaški savez Crne Gore

Savez

U Rožajama promovisan projekat "Her world, her rules"

Sjajna priča u vidu projekta ,,Her world, her rules“ ispričana je u Rožajama. Radi se o projektu koji ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, a nakon Nikšića, Cetinja, Bara, Rožaja, Podgorice i Ulcinja, promovisan je i u Rožajama. 

Tim povodom OŠ ,,25.maj” posjetila je Jelena Dubljević, predsjednica Košarkaškog saveza i Mirjana Sekulić, komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta. Cilj posjete bio je predstavljanje projekta „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

U promociji projekta učestvovale su igračice iz ŽKK Ibar, sa trenerima Adelom Šabović, Minelom Hodžić i Aldinom Kurtagić, koje su održale i pokazni trening, tokom kojeg su se učenice ove škole upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta, što je izazvalo veliko interesovanje djevojčica.

ŽKK Ibar formiran je tek prošle godine, a zahvaljujući agilnosti ovog kluba i kroz ovaj projekat želja je da se još djevojčica iz Rožaja bavi košarkom.

Samim tim, jasno je da ženska košarka dobija novi centar, koji će tek "fabrikovati" talente...