logo

Košarkaški savez Crne Gore

Ženske reprezentacije

Mlada ženska reprezentacija doživjela težak poraz na otvaranju EP

Mlada ženska reprezentacija porazom je počela nastup na Evropskom prvenstvu u Litvaniji - Crna Gora je večeras poražena od Španije (84:19).

Sam početak meča odredio je tok i nagovijestio da će to biti duel u jednom smjeru. Španija je utakmicu otvorila serijom 19:0, a Crna Gora preko Marije Baošić postigla prve poene tek na 2.23 prije kraja prve dionice. Loše izdanje u prvoj četvrtini donijelo je već tada ogromnih 25:2, dok je u 18.minutu bilo 33:2. Na 2.32 prije kraja prvog poluvremena Crna Gora je postigla prvu trojku (ponovo poeni Baošić), a drugi period donio je nevjerovatno malo poena (8:5), tako da je Španija na poluvremenu ima vođstvo 33:7, tako da je u nastavku sve bilo stvar rutine.

Ono što se gledalo u prvih 20 minuta, viđeno je i u nastavku – velika razlika u kvalitetu, totalna dominacija Španije, početničke greške ,,crvenih“, uslovili su da razlika konstatno raste, a da naša selekcija teškim porazom otvori nastup na šampionatu.

U drugom meču naše grupe, Švedska je savladala Portugal 58:57.

Sjutra, u okviru 2.kola B grupe, Crna Gora od 19.30h igra protiv Portugala, dok će se u 14.30 časova sastati Švedska i Španija.