logo

Košarkaški savez Crne Gore

Ženske reprezentacije

Sve spremno za Eurobasket: Košarkašice žele da se pokažu u Tel Avivu

Naše košarkašice spremne su za još jedan veliki izazov, sedmi Eurobasket zaredom!

Izabranice Jelene Škerović za drugu fazu će se boriti sa Grčkom, Španijom i Letonijom.

Ekipa je vrijedno radila za duele u Tel Avivu, kaže selektorka.

“Imale smo dosta pripremnih utakmica, radili smo iz utakmice u utakmicu na ispravljanju grešaka. Utakmice sa Slovenijom dale su pozitivan utisak rada i zalaganja i pokazale da su djevojke spremne za početak šampionata”, rekla je Škerović na konferenciji za novinare i dodala:

“Plasman u narednu rundu treba tražiti u mečevima sa Grčkom i Letonijom. Prvi meč je protiv Grčke i to je najbitnija utakmica za nas. Tu imamo i najveće šansea, a važna nam je i zbog samopouzdanja. Španija je favorit, ali nećemo se predati!"

Kapitenka Milica Jovanović kaže da nijednoj košarkašici nije plasman na šampionat ispunio ambicije.

“Ne idemo rasterećno, nijedna od nas ne ide rasterećeno. Volimo da igramo za reprezentaciju, da predstavljamo svoju zemlju i želimo to da uradimo na najljepši mogući način," poručila je Milica i najavila maksimum od svih.

“Možemo da se borimo, da uradimo sve što je do nas i da prođemo grupu. Jako je bitna utakmica protiv Grčke, bilo bi sjajno da uđemo dobro u prvenstvo, zbog sampouzdanja, pa da nakon te utakmice gradimo dalji put.”

Plasman među 16 najboljih u Evropi, u odnosu na to kolika je baza, ogroman je uspjeh. Od šireg spiska (17 igračica) otpala je Jelena Dubljević, kao i jedna Amerikanka.

"Mislim da se o tome ne priča dovoljno. Ne priča se iz kakve baze dolazimo, u kojoj ligi nastupaju djevojke koje igraju u Crnoj Gori. Mora o tome da se priča, mora da se radi, kako bi se i u budućnosti ostvarivali isti uspjesi, jer je zaista uspjeh doći do završnice”, kaže kapitenka.

Faliće Jelena Dubljević.

“Imale smo svoje ambicije i njeno odsustvo je težak udarac. Probaćemo da to nadoknadimo, biće teško, ali djevojke su to prihvatile kao realnost”, rekla je Škerović.

Prvu utakmicu naša selekcija igra 15. juna protiv Grčke.

Na Eurobasketu za Crnu Goru će igrati: Milica Jovanović, Sofija Živaljević, Jelena Vučetić, Božica Mujović, Jovana Pašić, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović i Nataša Mek.